Kenteken rapport online opvragen

Snel online het kenteken rapport inzien

Wil je snel alles weten over je auto of de auto die je op het oog hebt? Doe dan online een kenteken check. Bij deze, vaak, commerciële rapporten kun je veel gegevens inzien. Deze gegevens kunnen erg waardevol zijn voor jou. Waarom deze kenteken gegevens waardevol zijn? Dat leggen we je hier onder kort uit.

  • Technische gegevens auto beschikbaar, vaak gratis!
  • Aantal vorige eigenaren inzichtelijk, handig om te zien hoeveel eerdere eigenaren de auto al gehad heeft
  • Schade verleden van je auto, waar zat de schade en hoe groot was deze? Kun je dus direct zien of de schade goed verholpen is!
  • Wat is je auto op dit moment waard? Geeft een goede indicatie over de verkoop prijs
  • NAP check – tellerstand fraude komt nog steeds voor! Check de tellerstand met het rapport
  • Is de auto geïmporteerd uit het buitenland? Met een kenteken rapport weet je dit direct. Wel zo handig voor de aankoop.
Kortom met een kenteken rapport kun je veel meer zien dan alleen de algemene gegevens van aan auto. Het is dus altijd raadzaam een rapport te doen. Dit kost je soms wel wat, maar de kosten geven je wel zekerheid. Ook kun je met een rapport in de hand beter onderhandelen over de prijs.

Welke auto waardes zijn er?

Zoals al eerder vermeld zijn er verschillende waardes toe te kennen aan een auto. De meest bekende waarde is de dagwaarde van een auto. Dit komt, omdat verzekeraars hier naar vragen en op basis van de dagwaarde uitkeren. Iedereen met een auto is minimaal bekend met deze term door de verzekeraar. Dit is ook de meest eenvoudig auto waarde. De dagwaarde is de waarde van de auto die de verzekeraar zal uitkeren op het moment dat de auto total loss (of in het Nederlands totaal verlies) verklaard wordt. Uiteraard is deze waarde een stuk lager dan de catalogus waarde. Deze waarde is relatief eenvoudig te verklaren. Het is namelijk de waarde van de auto uit de catalogus. Hou hier wel rekening met het feit dat eventuele extra opties dus niet meegenomen zijn in deze waarde. Wil je deze extra opties meeverzekeren geef dat dan aan tijdens het verzekeren van je auto. Dit voorkomt teleurstellingen bij een eventuele schade of total loss. Veel waarde rapporten geven ook inzicht in de aankoop waarde van de auto. Dit is een adviesprijs waarvoor de auto gekocht zou kunnen worden. Een soort richtlijn dus. Het kan natuurlijk zijn dat de vraagprijs hoger is dan deze aankoop waarde uit het kenteken rapport. Geen zorgen een vraagprijs is onderhandelbaar. Wil je, je auto te koop aanbieden maar zoek je naar de juiste prijs? Veel waarde rapporten geven een advies verkoop prijs. Dit is de waarde van de auto in de markt, gecombineerd met bijvoorbeeld de gereden kilometers. Bij de afgegeven verkoop prijs indicatie zit al een onderhandelingspercentage opgenomen. Dit percentage zal meestal rond de 10% liggen.

Inruilwaarde en handelswaarde

Nog twee waarde begrippen die je in veel waarde rapporten zal aantreffen. De inruilwaarde is de waarde die je waarschijnlijk zal krijgen voor je auto als je deze inruilt bij de koop van een nieuwe/andere auto. De garagehouder zal je deze waarde in ruil geven voor het feit dat je een andere auto bij hem koopt. Een soort van korting op de prijs van de auto die je gaat kopen. Wist je overigens dat het voor een garage voordeliger kan zijn als je geen inruil auto hebt? Dan kan hij je, soms, meer korting geven. Iets om over na te denken. De handelswaarde is de waarde van je auto voor de handel. Er zijn veel autohandelaren die auto’s opkopen. Als je een oudere auto inlevert bij de dealer is de kans groot dat hij de handelswaarde zal berekenen van de auto. Zeker als de auto potentie heeft om geëxporteerd te worden. Wat de dealer dan doet is in zijn netwerk van (Europese) handelaren een prijs op vragen voor je auto. De waarde voor de handel is altijd een lage (zo niet de laagste) waarde voor je auto.

Online waarde rapport auto opvragen?

Goed nu je alle verschillende waardes kent, kun je aangeven welke waarde voor jou van toepassing is. Wij kunnen ons voorstellen dat je nu een waarde rapport wil opvragen voor je auto. Waar moet je dan zijn? Er zijn inmiddels in Nederland al verschillende partijen die een waarde rapport aanbieden. Om het je wat makkelijker te maken hebben we de verschillende leveranciers van rapporten voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij direct kiezen welk rapport jij graag wil opvragen.

Carfax – bron van voertuighistorie

logo carfax Carfax is nog niet zo heel lang in Nederland, maar wel erg bekend in Europa. Deze speler levert rapporten over de voertuighistorie. Zij hebben meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van voertuighistorie en beschikken dus over een grote internationale gegevensbron van voertuighistorie. Dit kan wel eens van pas komen als je een auto wil importeren. Je kunt dan de voertuighistorie eenvoudig opvragen, omdat Carfax mogelijk de gegevens uit andere landen ook al heeft verzameld. Het mooie aan Carfax is dat zij eerst controleren of er een rapport beschikbaar is. Zo voorkomen zij teleurstelling. De garantie die Carfax geeft is dat jij 100% tevreden moet zijn over het opgeleverde rapport. Ben je dit niet dan kun je binnen 14 dagen je geld terug krijgen. Vind je Carfax interessant? Bekijk dan snel via www.carfax.eu welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Autoverleden – Auto kopen? Check het verleden en voorkom een miskoop!

logo autoverleden Bij autoverleden.nl richt men zich ook op het verleden van auto’s. Zo voorkom je bij aankoop de spreekwoordelijke kat in de zak. Zij leveren dan ook een uitgebreid rapport. Net zo uitgebreid als jij wenst. Wil je alleen een technische check doen van een auto? Dat kan. Wil je een complete check op waarde, schadeverleden, aantal vorige eigenaren? Dat kan ook. Jij bepaald zelf welk rapport je samenstelt. Wil je een voorbeeld rapport zien? Download dan hier het voorbeeld rapport van autoverleden.nl. Zo krijg je direct een goede indruk van alle gegevens die zij jou kunnen leveren en hoe een rapport opgebouwd is. Tevreden over de inhoud en de gegevens? Dan kun je eenvoudig het rapport gaan opvragen via de site van autoverleden.nl.

Kentekencheck.nl – de groootste van Nederland!

De website van kentekencheck.nl is er duidelijk over. Deze website is de “Grootste kenteken site van Nederland” staat er duidelijk te lezen. Ook deze aanbieder van auto waarde rapporten kent een verscheidenheid aan rapporten. Zij delen de rapporten in, in 3 categorieen:

  • 1. Kenteken check
  • 2. Schademeldingen
  • 3. Gestolen voertuigen
Op basis van deze indeling kun je een kenteken invoeren en het rapport downloaden. Ook kentekencheck beidt een gratis voorbeeld aan van het rapport wat zij voor jou kunnen leveren. Wil je het voorbeeld van kentekencheck inzien? Klik dan hier om het voorbeeld waarde rapport direct in te zien. Wil je direct een waarde rapport maken bij kentekencheck? Klik dan hier om direct je kenteken te checken.


www.watisdewaardevanmijnauto.nl eenvoudig met je kenteken de waarde van je auto opvragen!