Online taxatie van je auto? Dat kan!

Direct online je auto taxeren

Online ja auto laten taxeren? Er zijn steeds meer bedrijven die dit voor je kunnen regelen. Van de garage op de hoek tot groot inkopers. Online je waarde bepalen is echt niet meer zo vreemd. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden.

 • De afgegeven prijs is een richtprijs
 • Je moet altijd de auto nog fysiek laten zien
 • Het echte onderhandelen begint op locatie, wees je dat bewust
 • Hou voor jezelf een minimum prijs in gedachten, schrijf hem desnoods op
 • Een ander ziet altijd zaken die jij niet (meer) ziet, hou daar rekening mee
 • De ander wil niet de hoofdprijs, juist niet!
Hou je bovenstaande in gedachten bij het inschrijven van je auto voor een taxatie. Dan kan het resultaat (hopelijk) meevallen. Zie het zo, de afgegeven prijs is een lokkertje (beetje negatief gesteld…) om jou de auto te laten zien. Wanneer jij deze prijs ziet moet je daar om gemotiveerd zijn om langs te gaan bij de taxateur. Dan kan het spel van onderhandelen pas echt beginnen. Bereid je hier op voor! Verder hebben we op deze pagina’s enkele partijen gezet waar jij, je auto online kunt laten taxeren. Wie weet verkoop jij zo je auto voor een mooie prijs! Doe er je voordeel mee.

Auto taxatie door de ANWB

logo anwbDe ANWB bied een online taxatie aan van je auto. Zij zeggen op de website dat je niet in onderhandeling hoeft met garages of potentiële kopers. Dat zou dus makkelijk moeten gaan. Hoe werkt het dan precies? Op de website van de ANWB staat te lezen dat de online taxatie vaak al binnen 1 werkdag wordt geleverd. En het, eventuele, geld staat binnen 2 dagen op je rekening. Mooi vooruit zicht! Toch gaat ook de ANWB je niet op je blauwe/groene/bruine ogen geloven. Zij stellen een aantal vereisten die je moet opleveren voordat er een taxatie gedaan kan worden. Zo dien je onderstaande gegevens mee te sturen bij een taxatie aanvraag:

 • Het kenteken (dat is een redelijk open deur…)
 • De kilometerstand (die had je ook zelf kunnen bedenken)
 • De extra opties van de auto indien aanwezig
 • De laatste datum en kilometerstand uit het onderhoudsboekje. Als je die al hebt
 • Een goede inschatting van het aanwezig profiel op je banden (voor- en achter). Als richtlijn geeft de ANWB nog mee: 5,3 millimeter of bijna geen profiel)
 • Foto’s vanuit 5 verschillende hoeken plus foto’s van de eventuele schadeplekken op de auto
 • De 5 verschillende hoeken zijn: van buiten links- en rechtsvoor, interieur via open voorportier (bestuurder), dashbord en tellerstanden met motor aan
Met deze gegevens geeft de ANWB je binnen 1 werkdag een volledige taxatie van je auto. Interessant? Je kunt de online taxatie direct starten via de website van de ANWB verkoopservice.

Wij kopen auto’s – online taxatie

logo wijkopenautosJe kent waarschijnlijk de reclame wel van wij kopen auto’s. Deze partij gaat iets anders te werk dan de ANWB, maar is doorgaans ook erg snel in het online taxeren van je auto. Inmiddels zijn er 30 wij kopen auto’s vestigingen door heel Nederland. Grote kans dus dat er een vestiging bij jou om de hoek is. Je hebt in feite 2 mogelijkheden om je auto, na de taxatie, te verkopen. Je kunt dit direct na de onderhandelingen (hou hier rekening mee!) doen. Je ontvangt dan direct het geld op je rekening en de administratieve afhandeling wordt ook direct geregeld. Of je kunt er voor kiezen een veiling te starten. Je auto wordt dan geveild in een netwerk van meer dan 60.000(!) handelaren in heel Europa. Deze veiling duurt 48 uur en na afloop heb je 5 dagen om het eventuele bod te accepteren. Kortom hier kun je dus van online taxatie tot volledige afhandeling van de verkoop van je auto komen. Let er wel op dat je altijd naar een verkooppunt moet met je auto en dat daar de onderhandelingen echt gaan starten.

Wij kopen auto’s – enkele tips

Hier gaat de online taxatie dus ook flitsend snel. Vaak al binnen 10 minuten heb je een aanbod in je mail. Let er op, we hebben het al vaker gezegd, dit is een openingsbod. Je moet altijd nog naar de locatie om de echte prijs te horen. Hou er dus rekening mee dat de prijs die je online ontvangen hebt misschien wat te rooskleurig was. Het daadwerkelijke bod zal altijd lager liggen, nooit hoger of gelijk! Dat is natuurlijk helemaal geen probleem, maar het is goed je dit op voorhand te beseffen. Bij de eerste online taxatie is de staat van de auto namelijk niet meegenomen. Er wordt alleen een rapport gemaakt op basis van de aanwezige gegevens in de database qua waarde. Ter plekke zal dan ook schade bekeken moeten worden. Is dit interessant voor jou? Je kunt in 2 simpele stappen de online taxatie starten via de site wijkopenautos.nl.

OSW inkoopplatform voor occasions net even anders

logo osw Een platform wat het net even over een ander boeg gooit is het platform van OSW. Dit in 2011 opgestarte platform bied jou als verkoper een compleet systeem aan om je auto eenvoudig te verkopen. Echter niet alleen auto’s maar ook motoren, caravans, campers en zelfs boten. Het allermooiste is dat verkopen via het OSW platform voor verkopers altijd gratis is. Jij als verkoper hebt altijd de laatste stem in het proces om je auto te verkopen of niet. Waar OSW dan hun kosten mee betaald? Dat is eenvoudig de aangesloten dealers betalen een bedrag om te mogen bieden op de voer- en vaartuigen die te koop worden aangeboden.

www.watisdewaardevanmijnauto.nl eenvoudig met je kenteken de waarde van je auto opvragen!